Ortofon

Ortofon

Het Deense Ortofon werd in 1918 – toen nog onder de naam Electrical Phono Film Copany – opgericht door Axel Petersen en Arnold Poulsen. Het doel was de ontwikkeling van ‘s werelds eerste geluidssynchronisatiesysteem voor film.

Gedurende de oorlogsperiode worden voornamelijk microfoons, dynamische compressors, oscillografen, optische instrumenten en accessoires ontwikkeld. In 1946 produceert de firma – inmiddels onder de naam Fonofilm Industri A/S – de eerste mono snijkop voor de grammafoonindustrie. Al in 1948 ziet het eerste Moving Coil element het levenslicht met karakteristieken die passen bij de kwaliteit van de snijkop. In 1951 ontstaat onder Fonofilm Industri A/S uiteindelijk Ortofon. Met het Griekse “orto” dat staat voor “correct” en “fon” dat staat voor “geluid” is de naam verklaard. In 1957 maakt Ortofon de stap van mono naar stereo en ontwikkelt de stereo snijkop. Gedurende de periode ‘57 tot ‘59 worden de legendarische SPU (Stereo Pick-Up) elementen voor het eerst gefabriceerd, en deze modellen worden nog steeds gemaakt. Tot op heden is Ortofon toonaangevend met het produceren van wereldvermaarde elementen.

WIJ ZIJN OFFICIEEL DEALER EN KUNNEN ONDERSTAANDE PRODUCTEN OP BESTELLING LEVEREN.

Voor meer technische info: https://www.ortofon.com/

Ortofon 2M Red

De Ortofon 2M Red mag dan de instapper zijn uit Ortofon’s 2M Serie van MM elementen, maar daarmee doe je dit element absoluut onrecht aan. Want de 2M Red is zonder enige twijfel een element met fraaie klankmatige eigenschappen en dat ook nog eens voor een zeer schappelijke prijs. Voor veel draaitafels is dit daarom een bijzonder goede keuze als het gaat om een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Wil je een nog beter geluid? Overweeg dan eens een Ortofon 2M Blue of zelfs een 2M Bronze! Daarmee klinkt je platenspeler gegarandeerd nog véél mooier.

€115,-

Ortofon 2M Blue

De Ortofon 2M Blue is hét betere alternatief voor de veelgebruikte 2M Red. Met dit element is één ding namelijk absoluut gegarandeerd: optimale geluidskwaliteit. De 2M Blue klinkt zonder twijfel stukken beter dan de 2M Red. Als je je draaitafel een mooie upgrade wilt geven, dan kun je eigenlijk niet om dit element heen. Ook als vervanging voor een versleten element is dit een meer dan uitstekende keuze.

Wil je een nog beter geluid? Overweeg dan eens een Ortofon 2M Bronze! Daarmee klinkt je platenspeler gegarandeerd nog véél mooier. Als unieke service kunnen we elementen ook voor je inbouwen. Daarbij regelen we je draaitafel ook nog eens helemaal professioneel af. Zo weet je zeker dat je het beste geluid uit je vinyl collectie haalt.

€230,-

Ortofon 2M Bronze

De Ortofon 2M Bronze is een fantastisch MM element met een mooi neutraal, schoon en gedetailleerd geluid. Daarmee is het een leuke upgrade voor wie bijvoorbeeld een Ortofon 2M Blue element heeft. De 2M Bronze geeft de meeste platenspelers een aanzienlijke upgrade in geluidskwaliteit.

De Ortofon 2M elementen zijn qua vormgeving geïnspireerd op de facetten van een diamant en zijn ontworpen voor een weergave met zo min mogelijk kleuring. De 2M Bronze is het op een na beste element uit de serie en biedt dan ook een ongekend schoon en gedetailleerd geluid.

€380,-

Ortofon 2M Black

Het Ortofon 2M Black MM element (moving Magnet) uit de 2M reeks is het topmodel en beschikt over de Naakt Shibata Diamond. De Ortofon 2M Black is een fantastisch MM element met een mooi neutraal, schoon en gedetailleerd geluid. Daarmee is het een mooie upgrade voor wie bijvoorbeeld een Ortofon 2M Bronze element heeft. De Ortofon 2M elementen zijn qua vormgeving geïnspireerd op de facetten van een diamant en zijn ontworpen voor een weergave met zo min mogelijk kleuring. De 2M Black is het beste element uit de serie en biedt dan ook een ongekend schoon en gedetailleerd geluid.

€630,-

Ortofon Quintet Red

De Ortofon Quintet Red is een echt ‘next-level’ MC element. Het Red element heeft een getipte elliptische diamant. MC Quintet serie elementen staan bekend om hun uitstekende prijs/prestatie verhouding.

Voor veel draaitafels is dit een bijzonder goede keuze. Zeker als je wilt instappen in de wereld van MC elementen, of als je je draaitafel een grandioze update wilt geven. Met de Quintet Red zal er een wereld voor je open gaan vergeleken met de meer gangbare MM elementen.

€315,-

Ortofon Quintet Blue

De Ortofon Quintet Blue is een echt ‘next-level’ MC element. De ‘Blue’ is namelijk nog een flinke stap mooier dan de al zeer goede Quintet Red. Als je houdt van goed geluid én een hart hebt voor vinyl, dan is de Ortofon Quintet Blue absoluut een fantastische keuze. Het is namelijk een juweeltje van een element! Geloof ons: je weet niet wat je hoort!

Voor veel draaitafels is dit een bijzonder goede keuze. Zeker als je wilt instappen in de wereld van MC elementen, of als je je draaitafel een grandioze update wilt geven. Met de Quintet Blue zal er een wereld voor je open gaan vergeleken met de meer gangbare MM elementen.

€450,-

Ortofon Quintet Bronze

De Ortofon Quintet Bronze is het absolute summum in Ortofon’s Quintet Serie van MC elementen. En dat summum is bepaald niet overdreven, want de Bronze klinkt simpelweg fantastisch! Dit element is ontwikkeld met jarenlange ervaring en dat hoor je direct terug. Geloof je ons niet? Kom maar eens luisteren. Je zult overtuigd zijn. Echt. Details, muzikaliteit, met de Quintet Bronze beleef je je muziek als nooit tevoren.

Heb je een echt goede draaitafel? Dan is de Ortofon Quintet Bronze een bijzonder goede keuze. Met dit geweldige element breng je de geluidskwaliteit van je draaitafel naar ongekend hoogte.

€660,-

Ortofon Quintet Black

De Ortofon Quintet Black S is het beste voorbeeld van de kracht van de Quintet-serie. De Black S beschikt over een Nude Shibata diamant. Dit is één van de beste stylus profiles van deze tijd. Deze diamant is gemonteerd op een hoogwaardige Sapphire Cantilever. Het slanke hoogglans gepolijste profiel van de Shibata heeft een bijzonder breed contactgebied. Zo profiteer je van een zeer gedetailleerde en zuivere weergave over het gehele spectrum.

€875,-

Ortofon MC Cadenza Red

Het geluidsbeeld van de Ortofon Cadenza Red is ontspannen, homogeen, dynamisch en heeft veel ruimte en diepte in het stereobeeld. Deze Cadenza variant beschikt over veel ruimte en diepte in het stereobeeld. Het Red model gebruikt een Nude Fine Line Stylus met een cilindrische aluminium cantilever. De straal van de naaldpunt is r/R 8/40 µm. De spoelen zijn gemaakt van 6NX 99.9999% puur zilverdraad. Een verbeterd wikkelproces op het anker zorgt voor een betere kanaalbalans.

€1249,-

Ortofon MC Cadenza Blue

De Ortofon Cadenza Blue biedt een enorme helderheid en blijft trouw aan de muziek. Het Blue model maakt gebruik van een Nude FG 70-stylus met een zeer dunne robijn rode cantilever. De spoelen zijn gemaakt van 6NX puur zilverdraad. Een verbeterd wikkelproces op het anker zorgt voor een nog betere kanaalbalans. De Soundstage is verfijnd en open.

€1799,-

Ortofon MC Cadenza Bronze

De Ortofon Cadenza Bronze is een echt high end cartridge, die ervoor zorgt dat muziek volgens uiterste precisie met de juiste impact en dynamiek overbrengt. Het Bronze model gebruikt een Replicant 100-stylus en een Conische aluminium cantilever. De spiraaldraad is de beroemde Ortofon Aucurum-draad, een vergulde 6NX-koperdraad. Field Stabilizing Element/FSE wordt gebruikt voor optimale lineariteit vooral tijdens complexe passages.

€2199,-

Ortofon MC Cadenza Black

De Ortofon Cadenza Black is ontworpen voor een verbluffende tonale neutraliteit, dynamiek en puur zuiver geluid. Dit model beschikt over een Nude Shibata Stylus met een borium cantilever. De effectieve massa van het stylus / cantilever systeem is door het gebruik van een zeer dunne boorstaaf zeer laag. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van het Wide Range Damping System. Dit systeem wordt ook toegepast in onder andere de MC Windfeld, waar de laag- en hoogfrequente demping afzonderlijk van elkaar geregeld worden. Het spiraaldraad van de Black is het zeer beroemde 6NX Aucurum-draad.

€2599,-

Ortofon SPU 15

De SPU #1-modellen, met hun universele connector, zorgen ervoor dat de units in een breder scala aan toonarmen met universele (SME) montage kunnen worden gemonteerd, b.v. Ortofon TA-110 en TA-210 toonarmen. De combinatie van SPU #1, ST-7 Moving Coil transformator en TA-110/TA-210 toonarmen geeft een ultieme ervaring. Met hun lineariteit en volle body zijn de SPU #1 modellen een perfecte oplossing voor het afspelen van stereo-opnames. Sonisch gezien zijn de SPU #1-modellen echte SPU’s, bekend om hun volle en krachtige muziekbeeld, minimale intermodulatievervorming en een indrukwekkende kanaalscheiding.

€575,-

Ortofon SPU 1E

Het SPU 1E platenspeler element vindt zijn wortels in de jaren 50 qua ontwerp en onderdelen, de techniek is is echter door de jaren heen verweven in het element met zijn prachtige metalen behuizing. Uniek aan het ontwerp van de SPU (stereo pick up), is de geintegreerde headshell die direct op een toonarm met universele connector kan worden bevestigd. De SPU 1E heeft een elliptische naald.

€625,-

Ortofon SPU Classic G mk2

De elementen uit de SPU lijn houden de traditie van de allereerste moving coil elementen ontworpen door Robert Gudmandsen en uitgegeven door Ortofon in de 50’er jaren in ere. Alom geprezen vanwege hun fijnzinnige lineairiteit en volle
klank zijn deze elementen door de jaren favoriet van velen gebleken. De klassificatie object doet deze box echter tekort. Want de inhoud is wel heel speciaal. Zo tref je een juweel-achtige behuizingen aan op houtbasis, zwart gepolijste Urushi
schilderingen en hooglans zwart pianolak. Ware meesterwerken als verschijning, maar zeker ook klankmatig. Zeer lage spoelweerstanden en ongewoon hoge output.

€950,-

Ortofon SPU Meister Silver

De elementen uit de SPU lijn houden de traditie van de allereerste moving coil elementen ontworpen door Robert Gudmandsen en uitgegeven door Ortofon in de 50’er jaren in ere. Alom geprezen vanwege hun fijnzinnige lineairiteit en volle
klank zijn deze elementen door de jaren favoriet van velen gebleken. De klassificatie object doet deze box echter tekort. Want de inhoud is wel heel speciaal. Zo tref je een juweel-achtige behuizingen aan op houtbasis, zwart gepolijste Urushi
schilderingen en hooglans zwart pianolak. Ware meesterwerken als verschijning, maar zeker ook klankmatig. Zeer lage spoelweerstanden en ongewoon hoge output. Door toepassing van Neodymium magneten in een circuit van zacht ijzer van hogeverzadiging geven een zeer goede signaal-ruis verhouding.

€1775,-