Sugden Audio

Sugden Audio

Sugden Audio verwelkomt je in de wereld van elektronische producten die volledig gewijd zijn aan het reproduceren en weergeven van opgenomen muziek. Producten die meer dan 40 jaar ervaring in audio techniek omvatten om een ultieme bevrediging in muzikale prestatie te bewerkstelligen. Ontworpen en geproduceerd in West Yorkshire door trouw, toegewijd en bekwaam personeel. Personeel dat trots is op de presentatie van haar vaardigheden en de prestaties van hun producten. Al onze producten zijn ontworpen om muziek zo getrouw mogelijk aan de originele uitvoering weer te geven (ongeacht het genre). Afspelen, compleet met alle nuances, harmonischen en emoties die de luisteraar laten genieten en deel laten uitmaken van een kunstvorm die beschavingen eeuwenlang heeft weten te bekoren. Sugden is een speciaal bedrijf dat een lange termijn relatie ontwikkelt door de muzikale prestaties en de lange levensduur van zijn producten. Welkom bij de Sugden wereld van ‘gewoon meer muziek’…
WIJ ZIJN OFFICIEEL DEALER VAN SUGDEN AUDIO EN KUNNEN ONDERSTAANDE PRODUCTEN OP BESTELLING LEVEREN.

Voor meer technische info: https://www.sugdenaudio.com/

Sugden Audio A21 Series geïntegreerde versterker

De eerste commerciële Sugden versterker was de A21 in het midden van de jaren 1960. Hij wordt algemeen erkend als de eerste commerciële, solid state, pure klasse A versterker beschikbaar voor de liefhebber. Het was een heel speciale versterker met een single-ended klasse A output configuratie en met current feedback. Dit concept werd in het algemeen niet opgenomen in commerciële audio versterkers tot meer dan een decennium later. Het kunnen recreëren van een muzikaal optreden, op een vooruitstrevende manier, maakte de naam van Sugden synoniem met muzikale prestaties. Het ware potentieel van de output configuratie werd gerealiseerd in de jaren 1980 toen het werd gekoppeld aan moderne componenten, verminderde interne filtering en multi emitter solid state output apparaten.

€3000,-

Sugden Audio A21 SE geïntegreerde versterker

De A21SE is een verdere uitbreiding van de muzikale prestaties die beschikbaar zijn vanaf de Sugden single ended klasse A output circuits. Ontworpen om meer vermogen, een grotere compatibiliteit luidspreker en een groter klankbereik te bieden, is het geen opgewaardeerde A21 Series 2, maar een definitieve versterker in zijn eigen recht. De SE bevat een pre-amp met hoge ingangsimpedantie, hoog voltage gain, lage ruis, grote bandbreedte, lage vervorming en lage impedantie naar de klasse A power stages. Deze pre-amp, gekoppeld aan een vijftig procent verzwaarde voeding, maakt een zeer dynamisch geluid en ontwikkelt een klankbeeld met pin point beeldvorming en fijne tonale balans. Een versterker van ongedwongen spontaniteit die de meest veeleisende liefhebber zal tevreden stellen met simpelweg meer muziek … De A21SE is een lijningang geïntegreerde versterker, zonder een geïntegreerde phonotrap. Sugden zijn blij om optionele phonotrap aan te bieden. €4000,-

Sugden Audio Fusion 21 cd-speler

De Sugden CD21 cd-speler is speciaal ontwikkeld om de luisteraar te laten profiteren van de muzikale bekwaamheid van de A21a pure klasse A geïntegreerde versterker. Hij is ontworpen met muziek in het achterhoofd, geen toeters en bellen. Opgebouwd rond een door een Sugden-gemodificeerd Philips CD head en DAC 7 servo, voedt de uitgang een Sugden DA converter en analoog output board. De circuits worden aangedreven door niet minder dan zes gereguleerde DC voedingen om de HF spuriae te minimaliseren en de muzikale prestaties te optimaliseren. De gebruikte converter is een hybride, bitstroom / multibit eenheid die respectievelijke voordelen geeft in de lage- en middenfrequenties. De analoog converter is via een discreet component gekoppeld aan een DC-gekoppelde klasse A eindtrap. Deze combinatie resulteert in een cd-speler met de mogelijkheid om het volledige muzikale spectrum te ontwikkelen, met een natuurlijke dynamiek en een mooi, verzorgd hoog.

Sugden Audio DAP-800 voorversterker

Gebruikmakend van dezelfde cd transport als de CD21, is de SE-versie verder verbeterd door een meer verfijnde analoge uitgang te hanteren en verdere ontwikkeling in de gereguleerde voedingen. Deze eindtrap zorgt voor absolute compatibiliteit, samen met de zeer speciale lijnversterker A21SE voor extreem lage ruis, hoge snelheid en lage vervorming. De zorgvuldige bestudering van de hoge frequentie registers in de cd-speler en versterker interstages laat de Sugden eenheden fantastische details en helderheid weergeven, zonder enig spoor van hardheid. €5500,-

Sugden Audio FBA-800 eindversterker

De Sugden Sapphire serie versterker is het instapmodel tot een wereld van gewoon meer muziek … Een geïntegreerde versterker met een phono-trap en drie lijningangen, met een nominale 50 watt per kanaal AB eindtrap, het omvat veel innovatieve audio circuits die een distillatie van Sugden’s huidige programma voor de ontwikkeling vormen. Dit is een wonderlijk muzikale versterker met een zeer speciale pre-amp stage. Het luisteren op laag niveau biedt uitzonderlijke prestaties en kan worden vergeleken met versterkers van veel hogere budgetten. De versterker is snel en dynamisch met een enorm tone burst potentieel en brede speaker tolerantie. De prestaties zullen verbazen en luisteraars boeien met zijn muzikale integriteit.

€8000,-

Sugden Audio Masterclass IA-4 geïntegreerde versterker

Maak kennis met de grootste en meest krachtige geïntegreerde versterker uit de Sugden familie die gebruik maakt van de oorspronkelijke Sugden klasse A output configuratie. De krachtige Pure klasse A solid state eindtrap is uitgerust met een custom-built transformator en een lage impedantie voeding. Zo kan de versterker een holografische klankbeeld projecteren met simpelweg meer muziek … Een buitengewone, organische weergave met akoestische prestaties wordt bereikt door de integratie van een state of the art voorversterker en de klassieke Sugden klasse A eindtrap. Het geïntegreerde systeem van voor- en eindversterker, gedreven door individuele voedingen voor ultieme muzikale prestaties. Alleen maar luisteren – je vindt het meer waard dan duizend woorden. Naast het hoge vermogen heeft Sugden ook een MM phono-trap van zeer hoge kwaliteit voorzien.

€7000,-

Sugden Audio Masterclass LA-4 voorversterker

De Sugden Masterclass LA-4 is een lijnniveau stereo voorversterker met gezag, finesse en de mogelijkheid om een klankbereik te ontwikkelen met beeldvorming, een dimensionale realisme, en de tijd/ruimte-elementen in perfecte harmonie. De primaire functie van de eenheid is Simpelweg meer muziek … De LA-4 werd ontwikkeld om de Sugden Masterclass versterkerlijn te vervolledigen. Het versterkerhart heeft dual mono, DC-gekoppelde, klasse A, current feedback gain stages. Die gain stages worden elk aangedreven door shunt voedingen die de snelste transiënten mogelijk maken en meest krachtige crescendo met echte muzikale empathie weet neer te zetten. De LA-4 uitgerust met voorzieningen voor stereo-paren van gebalanceerde ingangen, vier single-ended RCA (cinch) ingangen, een by-pass, input en output opname faciliteit, twee belangrijke pre-amp uitgangen en een gebalanceerde uitgang.

€4000,-

Sugden Audio Masterclass SPA-4 / FPA-4 eindversterker

De stereo eindversterker SPA-4 en zijn grote broer, de mono eindversterker MPA-4, zijn ontwikkeld om een holografisch driedimensionaal geluidsbeeld neer te zetten, waardoor de luisteraar doorheen kijken en de musici als het ware kan aanraken. Een enorme reserve is beschikbaar om een prachtig dynamisch muziekbeeld te ontwikkelen. Simpelweg meer muziek … De stereo eindversterker beschikt over faciliteiten voor asymmetrische (cinch / RCA) of gebalanceerde ingangen, waarbij de laatste balanced input circuit gebruikt. De eindversterkers zijn symmetrisch opgebouwd. In de gebalanceerde mono versterkers werden de twee powerstages van de stereo-eindversterker gebrugd aangesloten tot een mono versterker. De mono versterkers geven het dubbel vermogen per kanaal, in vergelijking met de stereo versterkers. Een gebalanceerde configuratie staat garant voor een veel lager ruisniveau, een nog grotere dynamiek en een ijzersterke muzikaal podium.

€7000,-

Sugden Audio Masterclass PDT-4 cd-speler

Het redden van muziek van de technologie van compact disc is een kunstvorm en de Masterclass cd-speler is de volmaakte kunstenaar. De Sugden PDT-4 vormt de ultieme naadloze comnbinatie van digitale en analoge technologie, het creëren van simpelweg meer muziek … Van het ophalen van de bits van de schijf, naar de decodering, filtering, shaping, DA-conversie en de analoge uitgang, is de uiterste zorg besteed om de oorspronkelijke prestaties te reconstrueren. Er zijn geen spuriae die de voedingen vervuilen en een speciale zuig-lus filter werd gebruikt om HF ruis van het analoge signaal te verwijderen, voorafgaand aan de analoge uitgang stage. Afzonderlijke transformatoren worden gebruikt om de digitale en analoge circuits van stroom te voorzien en er zijn niet minder dan zeven gereguleerde en geconditioneerde shunt rails. Deze voedingen zijn bevatten 2 shunt rails voor de discrete klasse A eindtrappen. De CD-speler beschikt over een digitale uitgang en evenwichtige analoge uitgang en asymmetrische stereo (phono / RCA) uitgangen. De compact disc heeft het potentieel om de meest sceptische luisteraar muzikaal te verrassen. Er werd ongelooflijk veel zorg besteed aan het ontwerp en de uitvoering van de Masterclass cd-speler PDT-4.

€4000,-

Sugden Audio Masterclass PA-4 phono versterker

Het volledige potentieel van de muzikale magie op vinyl schijven kunnen alleen worden gerealiseerd door de gepassioneerde behandeling van de lage niveau signalen, afkomstig van de schijf en de stylus. Klasse A circuits staan bekend om hun herstel van en synergie met lage signalen. Sugden staat synoniem voor klasse A schakelingen. Deze combinatie is ten volle benut in de, PA-4: een dual mono, twee fasen, klasse A Phono versterker. De twee stages zijn de moving coil voorversterker en de moving magnet, RIAA-correctie versterker. De moving coil stage is een klasse A Current Feedback-circuit en de moving magnet versterker een klasse A-voltage terugkoppeling met RIAA correctie in de negatieve feedback lus. Servoschakelingen maken een directe koppeling mogelijk van het signaal van de moving coil input tot de output stage. Sugden is van oordeel dat de stroomvoorziening een integraal onderdeel van de versterker is. Daarom werd gewerkt met een shunt design, met een speciaal ontworpen voltage regulator, om de stijgende impedantie te voorkomen met hogere frequenties. Deze versterker werd gebouwd met onderdelen van een uitzonderlijke kwaliteit, met de hand geassembleerd, vergulde printplaten.Het resultaat is een performance met absolute transparantie en natuurlijkheid. De gebruikersinterfaces worden allemaal extern geselecteerd, dat wil zeggen: input selectie 1x MM, 2x MC. Er zijn twee stereo-uitgangen voor een opname- of lijnversterker. €3000,-

Sugden Audio Masterclass HA-4 hoofdtelefoon versterker

Sugden audio is blij om hun Masterclass Series aparte hoofdtelefoon versterker, de HA-4, te introduceren. Deze zeer speciale klasse A versterker is ontwikkeld om de grenzen van het ‘nabije veld luisteren’ uit te breiden tot een niveau van muzikale prestaties die echt geweldig is.

€1900,-

Sugden

Sugden Audio

Sugden A21 SE geintegreerde versterker

Bestellen via onze webshop?

Sugden Audio